Blog With Large Image

Δήμος Ραφήνας Πικερμίου: Πρωτοβουλία - κάλεσμα για ειδική έκπτωση σε PCR και Rapid

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου αναλαμβάνει κοινωνική πρωτοβουλία για ειδική έκπτωση στα μοριακά διαγνωστικά τεστ (PCR) και τα Rapid Test που θα αφορά το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου, το μαθητικό και εκπαιδευτικό πληθυσμό, καθώς και ευπαθείς, κυρίως, ομάδες της πόλης μας.

Με ανοιχτή επιστολή του ο Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου απευθύνει κάλεσμα προς κάθε ενδιαφερόμενο, το αργότερο έως την Πέμπτη 20/1/2022, προκείμενου να κατατεθεί ειδική εκπτωτική προσφορά για PCR και Rapid Test, τον χρόνο που θα απαιτείται για να εξαχθεί το αποτέλεσμα, καθώς και τη χρησιμοποιούμενη μέθοδο διάγνωσης.

Ασκήσεις εξουσίας οδηγούν τον τόπο σε πισωγύρισμα

Αυτοί που τοποθετήθηκαν από μια κυβέρνηση για να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της περιοχής είναι απορίας άξιο πώς είναι δυνατόν να κάνουν αντιπολίτευση στο έργο της ίδιας της κυβέρνησης και συγκεκριμένα του ίδιου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που έχει σκοπό την ανακούφιση των ανθρώπων και της περιοχής που επλήγη βάναυσα από την καταστροφική πυρκαγιά του 2018. 

Έκτακτη διακοπή υδροδότησης στο Πικέρμι

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου ενημερώνει ότι αύριο Τρίτη 18-01-2022 από τις 8.30 το πρωί έως τις 14.30 μετά το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στο Πικέρμι, λόγω έκτακτης βλάβης σε αγωγό ύδρευση.

Ειδικότερα η διακοπή αφορά την περιοχή από το ύψος του Ξενοδοχείο «Πικέρμι» έως την είσοδο στα φανάρια προς το Νταού Πεντέλης καθώς και την οδό ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ.    

Με μια σειρά άμεσων ενεργειών, η Διοίκηση του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου δρομολόγησε οριστική και μόνιμη διευθέτηση του προβλήματος στην οδό Καρυωτάκη στο Νέο Βουτζά, όπου τέσσερα κτίσματα βρίσκονται στο επίκεντρο γεωλογικού φαινομένου το οποίο προκαλεί καθίζηση πρανών εκατέρωθεν του οριοθετημένου ρέματος Νταού (Αγίας Παρασκευής).  

Τελική φάση υλοποίησης για το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς προϋπολογισμού 1.110.000 ευρώ

Έχοντας ολοκληρώσει την πρώτη φάση των εργασιών, ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου εντατικοποιεί τους ρυθμούς για την κατασκευή του νέου υπερσύγχρονου Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς στην περιοχή Διάκου Μάντρες, το οποίο είναι το μοναδικό στην Αττική με προδιαγραφές ευρωπαϊκού επιπέδου.   

Το πρωί της Πέμπτης 13-1-2022, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο κ. Ευάγγελο Μπουρνούς, κατά την οποία συζητήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες της τελικής φάσης υλοποίησης του έργου.  

Νέες συνδέσεις με το αποχετευτικό δίκτυο της ΕΥΔΑΠ σε Ραφήνα, Καλλιτεχνούπολη, Ντράφι. Αιτήσεις έως 31 Ιανουαρίου

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου ανακοινώνει ότι ξεκινά νέος γύρος υποβολής αιτήσεων για σύνδεση κατοικιών στο υπό κατασκευή αποχετευτικό δίκτυο της ΕΥΔΑΠ.

Οι νέες αιτήσεις που θα πρέπει να υποβληθούν έως τις 31/1/2022 αφορούν Ραφήνα, Καλλιτεχνούπολη και Ντράφι, και ειδικότερα τους ιδιοκτήτες ακινήτων σε 57 δρόμους, που αναφέρονται αναλυτικά.

Η ανακοίνωση της ΕΥΔΑΠ αναφέρει:

Αλλάζει ο τρόπος πληρωμής οφειλών. Υποχρεωτική η χρήση επιταγών ή κάρτας πληρωμών

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου ενημερώνει ότι με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ από την Τρίτη 1η Φεβρουαρίου 2022 αλλάζει ο τρόπος πληρωμής οφειλών και καθίσταται υποχρεωτική η χρήση επιταγών ή κάρτας (χρεωστική).

Ειδικότερα η εν λόγω απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ (Α 1289/22-12-2020 - ΦΕΚ Β΄5855/31-12-2020) αναφέρει:

ΟΛΡ και ΤΑΙΠΕΔ οφείλουν ξεκάθαρες απαντήσεις για το μπλοκάρισμα του παραλιακού διαδρόμου

Αναπάντητα ερωτήματα και απορίες για τη σκοπιμότητά της, προκαλεί η συνεχιζόμενη κωλυσιεργία της Διοίκησης του ΟΛΡ να εκδώσει τη σχετική άδεια παραχώρησης χρήσης της Χερσαίας Ζώνης του Λιμένος Ραφήνας που οδηγεί στο φρενάρισμα ενός τμήματος ενός έργου πνοής για τους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης μας, την ανάπλαση δηλ. μέρους του παραλιακού μετώπου με τη δημιουργία του Διαδρόμου ήπιας κυκλοφορίας από Δαβάκη Πίνδου και Καβουνίδου μέχρι την Παύλου Μελά, όπως προκύπτει από το έγγραφο του Υπουργείου Υποδομών.

Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου για την κακοκαιρία «ΔΙΟΜΗΔΗΣ»

Σε πλήρη ετοιμότητα έχουν τεθεί οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου ενόψει της κακοκαιρίας «ΔΙΟΜΗΔΗΣ».

Ειδικότερα, μετά την έγγραφη προειδοποίηση από την Περιφέρεια Αττικής, η Δημοτική Αρχή έθεσε σε 24ωρη επιφυλακή το Κέντρο Επιχειρήσεων του Δήμου ενώ μηχανήματα έργου και οχήματα βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας, ώστε να επέμβουν άμεσα σε περιπτώσεις που χρειαστεί.

Σελίδες