Ασκήσεις εξουσίας οδηγούν τον τόπο σε πισωγύρισμα

Ασκήσεις εξουσίας οδηγούν τον τόπο σε πισωγύρισμα

Αυτοί που τοποθετήθηκαν από μια κυβέρνηση για να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της περιοχής είναι απορίας άξιο πώς είναι δυνατόν να κάνουν αντιπολίτευση στο έργο της ίδιας της κυβέρνησης και συγκεκριμένα του ίδιου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που έχει σκοπό την ανακούφιση των ανθρώπων και της περιοχής που επλήγη βάναυσα από την καταστροφική πυρκαγιά του 2018. 

Το αναγκαίο έργο αποκατάσταση υποδομών στην πυρόπληκτη περιοχή των διοικητικών ορίων του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου είναι έργο που ζητήσαμε ως Δήμος από την κεντρική κυβέρνηση η οποία το αγκάλιασε και έκανε αποδεκτό, το χρηματοδότησε με 14,8 εκατ. ευρώ, ανέλαβε με προγραμματική σύμβαση τον Μάϊο του 2019 να το υλοποιήσει το ΥΠΟΜΕ, εκπόνησε τη σχετική μελέτη το ΥΠΟΜΕ, δημοπράτησε το ΥΠΟΜΕ και επιβλέπει το ΥΠΟΜΕ, πάντα σε αρμονική συνεργασία με τον Δήμο Ραφήνας Πικερμίου.

Συνεργασία την οποία διαχρονικά άνθρωποι στο ΔΣ του ΟΛΡ ΑΕ τορπίλιζαν με τη βοήθεια του μετόχου, βάζοντας αναχώματα στην εκπόνηση συνοδών έργων εντός Χερσαίας Ζώνης και συγκεκριμένα φύτευσης, δρόμου διαφυγής και πρόσβασης ΑμεΑ, διαμόρφωση μικρού χωμάτινου μονοπατιού καθώς και μικρά τεχνικά έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης, τα οποία όλα είχαν λάβει περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις.

Τη διαπιστωμένη ανεπάρκεια όλων αυτών, να προσφέρουν στην πόλη, την έχουν αξιολογήσει οι πολίτες και η κεντρική κυβέρνηση και ανάγκασε το ΥΠΟΜΕ(ΕΥΔΕ ΚΣΣΥ) να εκδώσει το έγγραφο υπ. αριθμ. Γ/ΣΕΡ 359/ΟΔ/11-01-2022 με το οποίο γνωστοποιεί στο ΟΛΕ ΑΕ και κατ’ επέκταση και στο Δήμο ότι λόγω κωλυσιεργίας του ΟΛΡ ΑΕ δεν θα εκτελέσει τα έργα εντός Χερσαίας Ζώνης.

Είναι εμφανές από τα ανωτέρω ότι ο Δήμος Ραφηνας Πικερμίου μόνο διευκολύνσεις έχει παράσχει στο εν λόγω έργο ενώ αντιθέτως ο ΟΛΡ ΑΕ μόνο εμπόδια παρά την αρχική σύμφωνη γνώμη τον Ιούνιο του 2021, με την οποία είχε ζητήσει από το ΥΠΟΜΕ κάποιες τροποποιήσεις οι οποίες και έγιναν δεκτές από το Υπουργείο.

Εμείς ως Διοίκηση συνεχίζουμε το έργο για την ανάπτυξη και αναβάθμιση στην περιοχή μας.

Ας αφήσουν επιτέλους κάποιοι τις ανακοινώσεις μήπως και συνεισφέρουν κάποτε έμπρακτα στην αναβάθμιση αυτού του τόπου.