ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 και τα προτάγματα που πηγάζουν από αυτή, παραμένουν επίκαιρα παρά ποτέ, πολύ περισσότερο σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τον τόπο μας, από τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία.

Η διπλή συνάμα γιορτή, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, θωρακίζει την πίστη μας σε πανανθρώπινες αξίες που απορρέουν από τη βαθιά μελέτη του θρησκευτικού μας δόγματος.

Η αυταπάρνηση, ο ηρωισμός αλλά προπάντων η ενότητα των προγόνων μας, στην πιο κρίσιμη στιγμή για το Έθνος, μας δείχνουν τον δρόμο για την αντιμετώπιση κάθε πρόκλησης, δυσκολίας ή κρίσης στο παρόν και στο μέλλον…

Βρισκόμαστε μπροστά στα σκαλοπάτια μεγάλων γεωπολιτικών αλλαγών, τριγύρω μας, ακόμα και δίπλα μας, με απρόβλεπτες εξελίξεις αν τελικά ανοίξει ο «Ασκός του Αιόλου».

Μόνο ενωμένοι μπορούμε να βγούμε νικητές.

Η ενότητα και η αλληλεγγύη όμως δεν είναι μια απλή έννοια. Σφυρηλατείται καθημερινά σε προσωπικό επίπεδο, σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων και ασφαλώς σε πολιτικό επίπεδο ξεκινώντας από τις τοπικές κοινωνίες.

Σε αυτό το πνεύμα συμπόρευσης σας καλώ όλες και όλους να συμμετάσχετε στον αυριανό διπλό εορτασμό.

Είναι χρέος μας να διατηρήσουμε την απαραίτητη συνοχή, ενότητα και ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ξεπερνώντας τις όποιες πολιτικές αντιπαραθέσεις.

Ως Δημοτική Αρχή στρατευόμαστε σθεναρά  σε αυτήν την κατεύθυνση.

Την κατεύθυνση του "Όλοι μαζί, πάντα νικητές".

Οι αυριανές εκδηλώσεις και η παρέλαση των μαθητών των σχολείων μας δεν θα είναι μόνο μια απλή απόδοση τιμών στους ήρωες του 1821, αλλά η απόδειξη ότι οδεύουμε σε ένα καλύτερο μέλλον.

Παρότι δεν θα μπορώ να παρευρίσκομαι με φυσική παρουσία στις εορταστικές εκδηλώσεις  - λόγω επανανόσησης από covid- το ελεύθερο πνεύμα μου θα είναι μαζί σας, μαζί με τη νεολαία μας που περήφανα ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της ημέρας.

Εύχομαι σε όλες και όλους Χρόνια Πολλά

Χρόνια πολλά πρώτα για την Πατρίδα μας και το Έθνος μας αλλά και σε όλες και όλους, που έχουν την τιμή τη μεγάλη αυτή μέρα για την Πατρίδα μας και τη Χριστιανοσύνη, να έχουν την ονομαστική τους εορτή.