Επίσκεψη Κεραμέως συνοδεία Μπουρνούς στα προσφυγόπουλα από την Ουκρανία σε 1ο και 4ο Δημοτικά Σχολεία Ραφήνας

Επίσκεψη Κεραμέως συνοδεία Μπουρνούς στα προσφυγόπουλα από την Ουκρανία σε 1ο και 4ο Δημοτικά Σχολεία Ραφήνας

Επίσκεψη στο 1ο και 4ο Δημοτικό Σχολείο Ραφήνας, όπου με άμεσες ενέργειες του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου εντάχθηκαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα τα προσφυγόπουλα από την Ουκρανία, πραγματοποίησε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως την οποία υποδέχτηκε ο Δήμαρχος κ. Ευάγγελος Μπουρνούς.

Στα δύο σχολεία εντάχθηκαν συνολικά 4 παιδιά – πρόσφυγες τα οποία φιλοξενούνται εδώ και αρκετές ημέρες στις κατασκηνώσεις του Δήμου Ζωγράφου στην Ραφήνα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των Δήμων Ραφήνας Πικερμίου και Ζωγράφου.

Συνοδευόμενη από τον κ. Μπουρνούς, η κ. Κεραμέως συνομίλησε με τη βοήθεια διερμηνέα (σσ πρόκειται για το πρόγραμμα «Πρόσβαση όλων των παιδιών στην εκπαίδευση» με τη στήριξη της UNICEF) με όλα τα προσφυγόπουλα στην αίθουσα ένταξης.

Ένα πρώτο συμπέρασμα από τη συζήτηση είναι πως τα προσφυγόπουλα αν και με νωπές τις μνήμες, σταδιακά εντάσσονται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα γεγονός που δείχνει και την ιδιαίτερη θετική επίδραση που έχει στον παιδικό ψυχισμό, το σχολικό περιβάλλον.

Κατόπιν πραγματοποιήθηκε επίσκεψη σε τάξεις και των δύο Δημοτικών Σχολείων κατά τη διάρκεια της οποίας υπήρξε προτροπή στους έλληνες μαθητές να «αγκαλιάσουν» τα προσφυγόπουλα και να τα βοηθήσουν, κάτι που συμβαίνει ήδη τόσο σε ψυχολογικό όσο και σε υλικό επίπεδο.  

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου και η Διοίκηση του, θα εξακολουθήσουμε να στηρίζουμε με όλες τις δυνάμεις μας τους πρόσφυγες από εμπόλεμες ζώνες και ιδιαίτερα τα παιδιά ώστε να απαλύνουμε το δυνατόν περισσότερο τις φρικτές μνήμες του πολέμου και του ξεριζωμού.