Επιστολές προς τους TIMES - Οι μαθητές των σχολείων του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου απαιτούν την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα

Επιστολές προς τους TIMES - Οι μαθητές των σχολείων του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου απαιτούν την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα

Μια ξεχωριστή πολιτιστική δράση– πρωτοβουλία στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της πολυετούς Εθνικής προσπάθειας για την επιστροφή των «Μαρμάρων του Παρθενώνα» από το βρετανικό Μουσείο ανέλαβε ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου, στο πλαίσιο των τελευταίων εξελίξεων και της αναθέρμανσης του ελληνικού αιτήματος.

Ο Δήμαρχος και η Διοίκηση του Δήμου μετά από συνεννόηση με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και τους προέδρους των Σχολικών Επιτροπών, απέστειλαν επιστολή προς τους Διευθυντές όλων των σχολικών μονάδων με την οποία τους καλούν να συντάξει ο κάθε μαθητής μια επιστολή ή να φτιάξει μια ζωγραφιά, που θα έχει ως θέμα την επιστροφή των Μαρμάρων στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Οι επιστολές και οι ζωγραφιές των μαθητών θα συγκεντρωθούν και όλες μαζί θα αποσταλούν στην εφημερίδα «TIMES του Λονδίνου», η οποία με μια ιστορική στροφή σε πρόσφατο άρθρο της αναφέρει: «Τα γλυπτά ανήκουν στην Αθήνα. Τώρα πρέπει να επιστρέψουν».

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι TIMES μετά από 50 χρόνια στήριξης στην βρετανική κυβέρνηση και το βρετανικό μουσείο στη θέση κατά της επιστροφής, γνωστοποιούν ότι αλλάζουν γνώμη.

«Για περισσότερα από 50 χρόνια, καλλιτέχνες και πολιτικοί υποστήριξαν ότι τα τόσο θεμελιώδη τεχνουργήματα για την πολιτιστική ταυτότητα ενός έθνους πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Το μουσείο και η βρετανική κυβέρνηση, με την υποστήριξη των Times, αντιστάθηκαν στην πίεση. Όμως οι καιροί και οι συνθήκες αλλάζουν. Τα γλυπτά ανήκουν στην Αθήνα. Τώρα πρέπει να επιστρέψουν», γράφουν χαρακτηριστικά.

Οι καιροί έχουν όντως αλλάξει και το υπερσύγχρονο Μουσείο της Ακρόπολης έχει αναστρέψει και το τελευταίο επιχείρημα κατά της επιστροφής της πολιτιστικής μας κληρονομίας.

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου θεωρεί ότι, ανεξάρτητα του πληθυσμιακού μεγέθους, η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να συμβάλλει προς αυτήν την κατεύθυνση αξιολογώντας τον αυθορμητισμό των παιδιών ως τη βέλτιστη μορφή πίεσης, βάζοντας ακόμη ένα λιθαράκι στη μεγάλη Εθνική μας προσπάθεια.