ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΣΕ ΔΑΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ ΩΡΑΡΙΩΝ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΕΩΝ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΣΕ ΔΑΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ ΩΡΑΡΙΩΝ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΕΩΝ

Συνημμένα, θα βρείτε την επιστολή διαμαρτυρίας του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου  προς το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών και το γραφείο Πρωθυπουργού, για τη συνεχιζόμενη καταστρατήγηση των ωραρίων προσγειώσεων , και τη  χρησιμοποίηση μόνο του Δυτικού Διαδρόμου υπό το διαρκές πρόσχημα των ανέμων, επιβαρύνοντας την υγεία και την ίδια τη ζωή των κατοίκων του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου , αλλά και μεγάλων περιοχών της Αρτεμιδας.

Η διοίκηση του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου εμμένει σταθερά και αμετακίνητα στην αρχή της ισονομίας  ισοκατανομής έναντι όλων, επιφυλάσσεται παντός δικαιώματός της και τονίζει μεταξύ άλλων:

 

  • "...Σας καλούμε να αναλογιστείτε την ευθύνη σας απέναντι στους πολίτες και στην τήρηση όλων όσων έχετε δεσμευτεί. Δεν υπάρχει χρόνος για επιπλέον ανοχή. Ζητούμε την άμεση και απόλυτη εφαρμογή των ωραρίων προσγειώσεων και στους δυο διαδρόμους με σεβασμό στην ισονομία και την ισοκατανομή έναντι όλων των πολιτών. Όρων δηλαδή λειτουργίας του αεροδρόμιου για τους οποίους έχετε δεσμευτεί ώστε να μην υπάρξει ανάγκη προσφυγής σε όλες εκείνες τις αρχές που έχουν επιφορτιστεί με την εφαρμογή του κράτους δικαίου.
  • Οι πολίτες, τα δικαιώματά τους και η ισονομία στην αντιμετώπιση είναι πάνω από όλους και από όλα."

 

  • "Είναι αδιανόητο σε συνθήκες κανονικότητας καιρού, χωρίς φυσικά φαινόμενα (ισχυρούς ή θυελλώδεις ανέμους, καταιγίδες κλπ) και μόνο με την επίκληση των νοτίων ανέμων , ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ που συμβαίνει αυτό , με αποφάσεις της Υπηρεσίας και την ανοχή του ΔΑΑ, να κατευθύνονται όλες οι πτήσεις ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο Δυτικό διάδρομο , μεταφέροντας όλη την όχληση, όλο το 24ωρο, όσο διαρκούν οι νότιοι άνεμοι ασχέτως έντασης , πολλές φορές επί ημέρες ολόκληρες , διαλύοντας κυριολεκτικά τις ζωές των κατοίκων τόσο σε Ραφήνα όσο και σε μεγάλες περιοχές της Αρτέμιδας, ελαφρύνοντας ακατανόητα άλλους."

Κατεβάστε το σχετικό Αρχείο από ΕΔΩ