Θετικό το αποτέλεσμα της απογραφής για τον Δήμο Ραφήνας Πικερμίου

Θετικό το αποτέλεσμα της απογραφής για τον Δήμο Ραφήνας Πικερμίου

Ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, με απόλυτη επιτυχία για τον Δήμο μας, η απογραφή Κτιρίων και Πληθυσμού – Κατοικιών που διενεργείται κάθε δέκα χρόνια από την ΕΛΣΤΑΤ, κλείνοντας και το τελευταίο στάδιο που απαιτούσε αυτοπρόσωπη αίτηση όσων δεν είχαν απογραφεί ηλεκτρονικά ή με την παρουσία του απογραφέα.

Η επιμονή της Δημοτικής Αρχής όλο το προηγούμενο διάστημα, με διαρκή ενημερωτική εκστρατεία, για τα οφέλη και ειδικά για τις αρνητικές επιπτώσεις σε περίπτωση μειωμένης καταγραφής πληθυσμού, κατάφερε να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για τη σημασία συμμετοχής στη διαδικασία.      

Έτσι τα αποτελέσματα σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα από την ΕΛΣΤΑΤ χαρακτηρίζονται ως άκρως θετικά καθώς δείχνουν αύξηση πληθυσμού στον Δήμο Ραφήνας Πικερμίου κατά περίπου 10%.

Το προσεχές διάστημα η Ελληνική Στατιστική Αρχή θα ανακοινώσει τα επίσημα αναλυτικά στοιχεία. 

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, αφού  εξάρει την άψογη συνεργασία με την ΕΛΣΤΑΤ, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους απογραφείς για την επαγγελματική τους αρτιότητα, τους υπαλλήλους του Δήμου που συνέδραμαν στο έργο τους αλλά και τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης για τη διαρκή προβολή.

Περισσότερο απ’ όλους όμως ευχαριστεί τους πολίτες για την υπευθυνότητα που επέδειξαν καθώς η ανταπόκριση και η συμμετοχή τους στην κρίσιμη διαδικασία της απογραφής, μόνο θετικά οφέλη θα έχει για τον τόπο μας.