Μεγάλη επιτυχία η άμεση ένταξη τριών περιοχών της Ραφήνας στο Σχέδιο Πόλης

Μεγάλη επιτυχία η άμεση ένταξη τριών περιοχών της Ραφήνας στο Σχέδιο Πόλης

Μετά από επίμονες και συντονισμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής η γνωμοδότηση του ΚΕΣΥΠΟΘΑ, έρχεται να δικαιώσει πανηγυρικά τις προσπάθειές της, καθώς δίνει το πράσινο φως για την άμεση ένταξη στο σχέδιο πόλης τριών περιοχών στην ΔΕ Ραφήνας, στο πλαίσιο του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού.

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου κοινοποιεί την εν λόγω γνωμοδότηση για να ενημερώσει τους πολίτες και να αποφευχθεί τυχόν παραπληροφόρηση για τις προς ένταξη περιοχές και τους συντελεστές δόμησης σε αυτές.

            Οι τρεις περιοχές που εντάσσονται στο σχέδιο πόλης είναι οι εξής:

-Η περιοχή του Πευκώνα ως αμιγής κατοικία εκτός από το μέτωπο στη Φλέμινγκ που είναι γενικής κατοικίας, με συντελεστή δόμησης 0,5 με ελάχιστο 0,3. Επίσης ο Δήμος με δική του μελέτη οριοθέτησε το ρέμα Νταού στα σύνορα του Πευκώνα ώστε να ενταχθεί στο σύνολό της η περιοχή, και αυτό θα φανεί στην 1η Πολεοδομική Ανάρτηση. 

-Η περιοχή (δίπλα στα Σκουφέικα) μεταξύ των οδών Μακεδονομάχων, Δημοκρατίας, Φλέμινγκ και μέχρι την οδό Αμπελώνων ως αμιγής κατοικία εκτός από τα οικόπεδα με μέτωπο στην Φλέμινγκ που είναι γενικής κατοικίας. Ο συντελεστής δόμησης είναι 0,5 με ελάχιστο 0,4. Να σημειωθεί ότι εντός της περιοχής αυτής θα υλοποιηθεί το σχέδιο στεγαστικής αποκατάστασης των πυρόπληκτων κοντά στην οδό Αμπελώνων.  

-Τέλος η περιοχή στο Κόκκινο Λιμανάκι εντός ΖΟΕ που είχε εξαιρεθεί από την ένταξη το 2012, ως αμιγής κατοικία με συντελεστή δόμησης 0,4 με ελάχιστο 0,3.

Η γνωμοδότηση του ΚΕΣΥΠΟΘΑ αποτελεί μια επιτυχή κατάληξη των ενεργειών της Δημοτικής αρχής, η οποία θα επιλύσει σημαντικά προβλήματα και θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των πολιτών, στο πλαίσιο ενός βιώσιμου οικιστικού περιβάλλοντος.