Μεγάλη επιχείρηση για τον καθαρισμό ακτών και υποθαλάσσιου χώρου από την Αργυρά Ακτή έως το Κόκκινο Λιμανάκι

Μεγάλη επιχείρηση για τον καθαρισμό ακτών και υποθαλάσσιου χώρου από την Αργυρά Ακτή έως το Κόκκινο Λιμανάκι

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου στο πλαίσιο του προγραμματισμού για τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής μας, υπό το πρίσμα μιας σταθερής περιβαλλοντικής πολιτικής, πρωτοστατεί και προωθεί ακόμη μια δράση για τη βελτίωση του θαλάσσιου περιβάλλοντος και την προστασία του από τη ρύπανση.

Την Κυριακή 29 Μαΐου 2022, από τις 10 το πρωί, οι παραλίες και οι θάλασσες της Ραφήνας από την Αργυρά Ακτή έως το Κόκκινο Λιμανάκι, θα αποτελέσουν τον πρώτο σταθμό καθαρισμού στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος  «Η Φροντίδα για το περιβάλλον είναι στο DNA μας», της KARABINIS MEDICAL με την συνδιοργάνωση του  Δήμου Ραφήνας  Πικερμίου, της σχολής ελεύθερης κατάδυσης XT Diving – Phorcy, της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, καθώς και την συμμετοχή εργαζομένων των εταιρειών, εθελοντών και Φαρμακείων της περιοχής.

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Η Φροντίδα για το Περιβάλλον είναι στο DNA μας» τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και στοχεύει στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος από τη ρύπανση.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ

«Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου συνεχίζει και διευρύνει τις δράσεις του με γνώμονα το σταθερό πρόγραμμα της περιβαλλοντικής πολιτικής που εφαρμόζει.

Έτσι, στο πλαίσιο της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων αλλά και του όμορφου παράκτιου μετώπου, την ερχόμενη Κυριακή θα πραγματοποιήσει άλλη μια επέμβαση, καθαρίζοντας το χερσαίο και τον υποθαλάσσιο χώρο από την παραλία της Αργυράς Ακτής έως το Κόκκινο Λιμανάκι, με τη βοήθεια και την ευγενική συνδρομή των εταιρειών KARABINIS MEDICAL, XT Diving – Phorcys και άλλων φορέων.

Είμαστε προσηλωμένοι στον στόχο της ανάπτυξης και της αναβάθμισης της περιοχής με τα μικρά και μεγάλα έργα που κάνουμε πράξη, χωρίς όμως να παραγνωρίζουμε και να βάζουμε σε δεύτερη μοίρα το περιβάλλον και τους ανθρώπους.

Το παράκτιο μέτωπο αποτελεί ένα ζωτικό κομμάτι του όμορφου τόπου μας, οφείλουμε να το προστατεύσουμε και να το φροντίζουμε, ώστε, ειδικά το καλοκαίρι, κάτοικοι και επισκέπτες να απολαμβάνουν καθαρές θάλασσες και ακτές».

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ KARABINIS MEDICAL

«Για όλους εμάς, στην KARABINIS MEDICAL, η προστασία του Περιβάλλοντος είναι τρόπος ζωής. Προσηλωμένοι στο όραμά μας για έναν κόσμο απαλλαγμένο από πλαστικά, συνεχίζουμε για 2η συνεχόμενη χρονιά τους καθαρισμούς με αφετηρία παραλίες της Ραφήνας, όπου θα πραγματοποιηθεί παράκτιος και υποβρύχιος καθαρισμός. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που έχουμε στο πλευρό μας, τόσο την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, όσο και τον Δήμο Ραφήνας Πικερμίου στην προσπάθεια μας να παραδώσουμε έναν κόσμο καλύτερο στην επόμενη γενιά. Επιπλέον θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την σχολή ελεύθερης κατάδυσης XT Diving- Phorcys η οποία θα συμβάλει στον υποβρύχιο καθαρισμό της παραλίας, καθώς και τα φαρμακεία της περιοχής για την ενεργό συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. Η αγάπη για τον άνθρωπο και το περιβάλλον θα αποτελεί πάντα κεντρικό άξονα της στρατηγικής της KARABINIS MEDICAL και απευθύνουμε πρόσκληση προς όλους στις 29/05 στις 10π.μ, να είναι μαζί μας!».