ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ – ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ

ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ – ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ

Σήμερα ήχησε  για όλους μας, μαθητές , γονείς και καθηγητές ένα πολύ ιδιαίτερο πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά. Ιδιαίτερο και διαφορετικό κάτω από μια νέα υγειονομική πραγματικότητα που επηρεάζει τις ζωές όλων μας.

Όλα πήγαν καλά στα σχολειά μας σε αυτήν την πρώτη φάση.

Τα «πρωτάκια» μας μπήκαν σε αίθουσες σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα σε Ραφήνα και Πικέρμι, όπου είχαν ήδη τοποθετηθεί τα πρώτα 134 διαχωριστικά στα θρανία τους  και με την εξαιρετική δουλειά των εκπαιδευτικών μας ξεκίνησαν να εξοικειώνονται στη νέα πραγματικότητα.

Ήταν μια πρωτοβουλία , που αναλάβαμε και έτυχε της μεγάλης αποδοχής από την εκπαιδευτική κοινότητα.

Οι συμμαθητές τους σε κάθε τάξη των Δημοτικών σχολείων μας θα βρουν την αντίστοιχη εικόνα, συνολικά και με βάση τον προγραμματισμό μας την εβδομάδα που ξεκινά , αφού η τοποθέτηση των διαχωριστικών θα ολοκληρωθεί ταυτόχρονα στα σχολεία την Παρασκευή, φτάνοντας έτσι στον τερματισμό  του  αγώνα δρόμου των Υπηρεσιών του Δήμου μας για το κομμάτι αυτό.

Παράλληλα , οι θερμικές πύλες σε όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια Ραφήνας Πικερμίου ήταν σε λειτουργία.

Οι απολυμάνσεις έγιναν κανονικά και θα συνεχίσουν σε τακτική – προγραμματισμένη βάση.

Αντισηπτικά υπήρχαν παντού.

Η πρώτη προμήθεια μασκών από την ΚΕΔΕ μοιράστηκε στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, ενώ ο Δήμος μας ήταν σε ετοιμότητα να καλύψει εάν υπήρχε ανάγκη οποιοδήποτε κενό.

Το προσωπικό καθαριότητας ήταν στις θέσεις του με ολοκληρωμένες συμβάσεις. Και στον τομέα αυτό ο Δήμος είναι σε απόλυτη ετοιμότητα να καλύψει , εάν κάτι τέτοιο απαιτηθεί, κάθε περαιτέρω ενίσχυση σε συνεργασία με τα σχολεία και τις σχολικές επιτροπές.

Η διοίκηση του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου οφείλει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε  δασκάλους, καθηγητές , γονείς και μαθητές, αλλά και τις σχολικές επιτροπές, όχι μόνο για το «αγκάλιασμα» των πρωτοβουλιών, αλλά κυρίως   για την εξαιρετική συνεργασία και την εργώδη προσπάθεια να είναι όλα έτοιμα, ο καθένας από την πλευρά του, αποδεικνύοντας ότι τα παιδιά μας είναι η προτεραιότητά μας.

Τις αμέσως προσεχείς ημέρες ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου, θα ανακοινώσει και νέα δέσμη πρωτοβουλιών στην κατεύθυνση όλων των προηγούμενων κινήσεων του.

Συνεχίζουμε.