Ολοκληρώθηκαν τα έργα αντιστήριξης στο Ντράφι

Ολοκληρώθηκαν τα έργα αντιστήριξης στο Ντράφι

Αποκαταστάθηκε ένα πρόβλημα δεκαετίας στην περιοχή

Με την ολοκλήρωση ενός ζωτικής σημασίας έργου ασφάλειας αλλά και οδικής λειτουργικότητας στο Ντράφι, η δημοτική αρχή του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου εκπληρώνει τη δέσμευση της προς τους κατοίκους της περιοχής αλλά και συνολικά του Δήμου μας, αποκαθιστώντας ένα πρόβλημα δεκαετίας.  

Ειδικότερα, κατασκευάστηκε βραχοπαγίδα από σκυρόδεμα στη διασταύρωση της οδού Α. Κοραή και 25ης Μαρτίου (Ο.Τ. 142Α) στο Ντράφι. Πρόκειται για τοιχίο αντιστήριξης σε μήκος 140 μ. με ύψος 1,60 μ. και διαμόρφωση του πρανούς για την αποφυγή πτώσεων βράχων στο οδόστρωμα.

Επιπλέον στην οδό Ησιόδου σε μήκος 90 μέτρων, αφού έγινε καθαίρεση των σαθρών τμημάτων των πρανών, κατασκευάστηκε επένδυση προστασίας με εύκαμπτα μεταλλικά πλέγματα, επιτυγχάνοντας ουσιαστικά άρση των καταπτώσεων.

Το έργο τελικού κόστους 76.800,85 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) το οποίο συγχρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου και υλοποιήθηκε με την πολύτιμη συνδρομή των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, ουσιαστικά λύνει ένα χρόνιο πρόβλημα καθώς για περισσότερα από 10 χρόνια η πτώση βράχων εμπόδιζε την ασφαλή διέλευση οχημάτων και κατοίκων από την εν λόγω περιοχή ειδικά τους χειμερινούς μήνες.

Συνεχίζουμε με μικρά και μεγάλα έργα ουσίας υλοποιώντας ένα ολιστικό πρόγραμμα που έχει ως τελικό στόχο τη συνολική βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.

Καλή Ανάσταση σε όλες και όλους.