Συσκέψεις για τα υγειονομικά μέτρα στα σχολεία

Συσκέψεις για τα υγειονομικά μέτρα στα σχολεία

Τα υγειονομικά μέτρα και η εφαρμογή τους για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, βρέθηκαν στο επίκεντρο διαδοχικών συσκέψεων της διοίκησης του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου με τους Διευθυντές των Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στις συσκέψεις, συμμετείχαν οι πρόεδροι της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κκ Σάββας Αραπκιλής και Παναγιώτης Γαβριήλ αντίστοιχα, οι επικεφαλής των Σχολείων καθώς και ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας κ. Γεράσιμος Βουδούρης.

Κατά τη διάρκεια της διεξοδικής συζήτησης υπήρξε κοινή διαπίστωση ότι η πανδημία εξακολουθεί να βρίσκεται σε δύσκολη καμπή καθώς επικίνδυνες μεταλλάξεις αλλάζουν διαρκώς τα δεδομένα.

Αποτελεί κοινή αντίληψη ότι θα πρέπει να τηρηθούν από όλες και όλους, μαθητές, εκπαιδευτικό προσωπικό και πολίτες, αυστηρά τα μέτρα πρόληψης για την αποφυγή εξάπλωσης της πανδημίας με τις γνωστές αρνητικές επιπτώσεις στη ζωή της πόλης, όχι μόνο κατά τη διάρκεια λειτουργίας των σχολικών μονάδων αλλά στο σύνολο της κοινωνικής δραστηριότητας.

Επισημαίνουμε επίσης ότι τη Δευτέρα στον Αγιασμό θα μοιραστούν στους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μάσκες που μας προμήθευσε η Περιφέρεια Αττικής.

Συστήνουμε να αναλογιστούν όλοι την κοινωνική ευθύνη που έχει ο καθένας από εμάς ώστε να μπορέσουμε όλοι δυνατοί και υγιείς να βγούμε από αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου αντιλαμβάνεται όλους τους πολίτες ως μια οικογένεια και θα είναι πάντα εκεί που πρέπει, για να συμβάλει με κάθε μέσο και τρόπο στη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.