Τα φλέγοντα ζητήματα των πυρόπληκτων και του νοσοκομείου στο επίκεντρο συνάντησης του Δημάρχου Ρ- Π Ευάγγελου Μπουρνούς με τον γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής Μανώλη Χριστοδουλάκη

Τα φλέγοντα ζητήματα των πυρόπληκτων και του νοσοκομείου στο επίκεντρο συνάντησης του Δημάρχου Ρ- Π Ευάγγελου Μπουρνούς με τον γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής Μανώλη Χριστοδουλάκη

Επίσημη ενημερωτική συνάντηση με τον Δήμαρχο Ραφήνας Πικερμίου κ. Ευάγγελο Μπουρνούς είχε ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής κ. Μανώλης Χριστοδουλάκης, στο Δημαρχείο Ραφήνας.

Ο κ. Μπουρνούς ενημέρωσε αναλυτικά τον γραμματέα του ΚΙΝ.ΑΛΛ. για τα εν εξελίξει έργα στον Δήμο Ραφήνας Πικερμίου ειδικά στις πυρόπληκτες περιοχές, για τα προβλήματα από τη λειτουργία του λιμανιού αλλά και για το μεγάλο ζήτημα της κατασκευής νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική.

Η συζήτηση που έγινε σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα, επικεντρώθηκε σε δύο φλέγοντα ζητήματα:

1.Την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης για την αποκατάσταση των κατοικιών των πυρόπληκτων καθώς όπως εξήγησε ο κ. Μπουρνούς η κρατική χρηματοδότηση πλέον υπολείπεται των πραγματικών αναγκών, λόγω της εκτίναξης των τιμών, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο.

2.Τη δημιουργία νοσοκομείου στην αν. Αττική το οποίο αποτελεί διαχρονικό αίτημα του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου, καθώς και στα αντικειμενικά κριτήρια που επιβάλλουν την κατασκευή του εντός της έκτασης όπου στεγάζεται και λειτουργεί το πρότυπο Κέντρο Υγείας Ραφήνας.

            Ιδιαίτερη μνεία έγινε για την πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής με τον Δήμο Σαρωνικού, για την ενίσχυση με υγειονομικό προσωπικό των Κέντρων Υγείας Ραφήνας και Καλυβίων.

Ειδικά για το ΚΥ Ραφήνας ο κ. Μπουρνούς επεσήμανε ότι λόγω της υποστελέχωσης και των επιβαρυμένων υποχρεώσεων (Πρωτοβάθμια Φροντίδα, Κέντρο Αναφοράς COVID, Εμβολιαστικό Κέντρο, Εμβολιασμός κατ’ οίκον) η Μονάδα εξυπηρετεί τις πολλαπλές ανάγκες, μόνον χάρη στις προσπάθειες του νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, που ξεπερνούν σε πολλές περιπτώσεις τα ανθρώπινα όρια.

Ο Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου και για τα δύο θέματα ζήτησε τη συνδρομή του Κινήματος Αλλαγής στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών του δυνατοτήτων, με τον κ. Χριστοδουλάκη ως εκπρόσωπος του κόμματος να εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξή του.