ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ – ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΡΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΩΝΗ. ΑΝΑΣΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ – ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΡΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΩΝΗ. ΑΝΑΣΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση ανάθεσης εκπόνησης της μελέτης για την οριοθέτηση και τη διευθέτηση ρεμάτων και την προσαρμογή του ρυμοτομικού σχεδίου της περιοχής της Διώνης (βόρειο και νότιο τμήμα) μετά από πολύμηνη διαγωνιστική διαδικασία.

Αποτελεί ένα σημείο τομής για το Δήμο Ραφήνας Πικερμίου αλλά και τους συμπολίτες μας στην περιοχή, μετά από πολλά χρόνια αδράνειας που θα δώσει ανάσα για το μέλλον και την πραγματοποίηση των απαραίτητων έργων  υποδομής του  οικισμού της Διώνης

Αφορά την οριοθέτηση - διευθέτηση ρεμάτων και προσαρμογή του ρυμοτομικού σχεδίου της περιοχής.

Ο προϋπολογισμός της μελέτης ανέρχεται σε 1.050.000 ευρώ με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής και ύψος σύμβασης με ΦΠΑ 491.970 ευρώ.

Ο Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη και τον Αντιπεριφερειάρχη και πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής Νίκο Πέππα για τις ενέργειες τους για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης χρηματοδότησης της μελέτης.

Σε ένα εξάμηνο (λόγω και της πανδημίας) θα έχουμε τον τελικό χαρακτηρισμό από τους μελετητές των οποίων ρεμάτων υπάρχουν στην περιοχή μετά από μελέτη των υδατολεκανών και την οριοθέτηση των ρεμάτων για να ξεκινήσει η προβλεπόμενη διαδικασία εγκρίσεων.

Με την ολοκλήρωση των μελετών θα δοθεί η δυνατότητα χρηματοδότησης των αναγκαίων έργων υποδομής στην περιοχή. Συνεχίζουμε»