ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

1ος ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ: ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΗΜΟΥ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ, ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 1.707.735,73 € !

Εγκρίθηκε την Τρίτη 22/9/2020 από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής, υπό την προεδρία του Ν.Πέππα,  η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου και της Περιφέρειας για την κατασκευή του 1ου Παιδικού Σταθμού Πικερμίου, ικανοποιώντας έτσι ένα πάγιο και επιτακτικό αίτημα του Δήμου, αλλά και των κατοίκων της περιοχής.

ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου  Ραφήνας Πικερμίου Ευάγγελου Μπουρνούς με τον Εκτελεστικό Πρόεδρο της ΕΔΑ Αττικής  Πιέρρο Χατζηγιάννη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου στο Δημαρχείο Ραφήνας Πικερμίου, με αντικείμενο την όδευση του κεντρικού αγωγού παροχής φυσικού αερίου  μέχρι και το Δήμο Ραφήνας Πικερμίου, ξεκινώντας από τον Κόμβο  της Ανθούσας .

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ, ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΌΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ Η ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου ενημερώνει  ότι:

Η εξυπηρέτηση του κοινού από τις Υπηρεσίες του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου εφεξής θα γίνεται ηλεκτρονικά ή/και τηλεφωνικά, στο πλαίσιο των μέτρων  περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού, σε εφαρμογή της υπ’ αριθμ. πρωτ. ΔΙΔΑΧ/Φ.69/126/16316 (αρ. εισερ. εγγράφου 14818/21.9.2020) εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών.

Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό το κοινό θα εξυπηρετείται κατόπιν προηγούμενου ραντεβού.

ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΙΑΝΟ». ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Διευρυμένη σύσκεψη με τη συμμετοχή της πολιτικής προστασίας, της επιτροπής διαχείρισης  κρίσεων, μελών του ΣΤΟ, των αρμόδιων αντιδημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων πραγματοποιήθηκε το πρωί  στο Δημαρχείο Ραφήνας Πικερμίου, με αντικείμενο την οργάνωση και την επικαιροποίηση του σχεδίου δράσης και το συντονισμό  του Δήμου και των υπηρεσιών του, εν όψει των εκτάκτων καιρικών φαινομένων  που αναμένονται και στην Αττική τις προσεχείς ώρες σύμφωνα με τα δελτία της ΕΜΥ και της ΓΓΠΠ.

ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ – ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ

Σήμερα ήχησε  για όλους μας, μαθητές , γονείς και καθηγητές ένα πολύ ιδιαίτερο πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά. Ιδιαίτερο και διαφορετικό κάτω από μια νέα υγειονομική πραγματικότητα που επηρεάζει τις ζωές όλων μας.

Όλα πήγαν καλά στα σχολειά μας σε αυτήν την πρώτη φάση.

Τα «πρωτάκια» μας μπήκαν σε αίθουσες σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα σε Ραφήνα και Πικέρμι, όπου είχαν ήδη τοποθετηθεί τα πρώτα 134 διαχωριστικά στα θρανία τους  και με την εξαιρετική δουλειά των εκπαιδευτικών μας ξεκίνησαν να εξοικειώνονται στη νέα πραγματικότητα.

Η ώρα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς έφτασε...

Η ώρα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς έφτασε και σε αυτές τις ιδιαίτερες, πρωτόγνωρες για όλους μας συνθήκες θα ήθελα να ευχηθώ από καρδιάς σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς να έχουν ένα παραγωγικό, χαρούμενο και πάνω από όλα ασφαλές σχολικό έτος.

Αγιασμός στα σχολεία του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου για το σχολικό έτος 2020 – 2021

Ημέρα: Δευτέρα 14/09/2020

Σχολικές μονάδες:

ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΡΑΝΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου με απόφαση του Δημάρχου Ευάγγελου Μπουρνούς προχωρά στην τοποθέτηση διαχωριστικών  προστασίας  στα θρανία όλων των τάξεων των Δημοτικών Σχολείων σε Ραφήνα και Πικέρμι, ως ένα ακόμη μέτρο προστασίας της υγείας  της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά κυρίως των μικρών μαθητών σε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη για όλους μας συγκυρία.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΡΑΦΗΝΑΣ Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΝΑΓΚΑΙΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ. ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΗΔΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

Σε χρόνο ρεκόρ ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου ολοκλήρωσε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού καθαριότητας των σχολικών συγκροτημάτων χωρικής αρμοδιότητας του Δήμου.

Σελίδες