ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Λήψη απόφασης περί καθορισμού τρόπου εφαρμογής της παράτασης δωρεάν παροχής νερού στους πυρόπληκτους του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου κατ΄εφαρμογήν ου υπ΄αριθμ.2447/4-2-2021 εγγράφου της Ε.Υ.Δ.Α.Π Α.Ε

Kατεβάστε το σχετικό Αρχείο από ΕΔΩ

BEST CITY AWARDS 2020, ΔΥΟ ΑΚΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου για ακόμη μία χρονιά βρέθηκε ανάμεσα στις πόλεις από ολόκληρη την Ελλάδα που τιμήθηκε με ΔΥΟ  βραβεία  “BEST CITY AWARDS “ , για την πολιτική και τις  “ειδικές δράσεις  ενίσχυσης ασφάλειας σχολικών μονάδων Α’Βάθμιας και Β’Βαθμιας εκπαίδευσης σε περίοδο Covid-19 “, αλλά και για τις  «Δράσεις αντιμετώπισης και μελέτες προστασίας δημοτών από έκτακτα περιστατικά».

Απαλλαγή καταβολής δημοτικών τελών χρήσης κοινοχρήστων χώρων για τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος για το 2021

Ε. Μπουρνούς:  Απαλλαγή καταβολής δημοτικών τελών χρήσης κοινοχρήστων χώρων  για τις επιχειρήσεις  υγειονομικού ενδιαφέροντος για το 2021»

Με εισήγηση του Δημάρχου Ραφήνας Πικερμίου Ευάγγελου Μπουρνούς προτείνεται προς το Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδριάζει την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου η λήψη απόφασης περί  απαλλαγής καταβολής δημοτικών τελών χρήσης κοινοχρήστων χώρων για το έτος 2021.

Το ανθρώπινο δυναμικό  της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου και των συναρμόδιων Υπηρεσιών σε κάθε επίπεδο, επί 36 συνεχείς ώρες, καθ’ όλη τη διάρκεια των ακραίων καιρικών συνθηκών και των χιονοπτώσεων , έδωσε  και πάλι στην πρώτη γραμμή με αυταπάρνηση μια ακόμη δύσκολη μάχη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ανέκυπταν, με μοναδικό σκοπό την ασφάλεια των συμπολιτών μας.

ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου και όλες οι συναρμόδιες Υπηρεσίες με το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού τους και της υλικοτεχνικής υποδομής που διαθέτουν συνεχίζουν να επιχειρούν σε όλη την έκταση του Δήμου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει προκαλέσει το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας του τελευταίου 24ωρου, με τη συνδρομή και του ΣΠΑΠ.

ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ. ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ

ΠΛΗΡΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ- ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΔΡΟΜΟΙ

Σε πλήρη κινητοποίηση τόσο σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού, όσο και υλικοτεχνικής υποδομής, βρίσκεται από το πρωί και καθ’ όλη τη διάρκεια εκδήλωσης των ακραίων καιρικών φαινομένων η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου.

Ιδιαίτερη έμφαση και προσοχή δίνεται στον ορεινό όγκο της περιοχής του Πικερμίου όπου και τα φαινόμενα είναι πιο έντονα.

Όλοι οι κεντρικοί οδικοί άξονες παραμένουν αυτήν την ώρα ανοιχτοί και θα παραμείνουν ολόκληρη τη νύχτα.

498 RAPID TESTS ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ 6 ΜΟΝΟ ΘΕΤΙΚΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ

Με απόλυτη επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή των συμπολιτών μας, ολοκληρώθηκε η διαδικασία των δωρεάν rapid tests που διοργάνωσε  ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου και ο ΕΟΔΥ την Πέμπτη 11/2/2021 στο χώρο του πάρκινγκ της οδού Μάντικα.

Τετρακόσιοι ενενήντα οκτώ (498 ) ήταν οι συμπολίτες μας που προσήλθαν και προχώρησαν στο δωρεάν έλεγχο ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού (rapidtest), στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης και προστασίας της υγείας όλων μας.

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ 1ΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ ΛΟΓΩ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟΥ ΚΡΟΥΣΜΑΤΟΣ COVID-19

Με απόφασή του, το  ΝΠΔΔ «Φ.Καβουνίδης», προχώρησε σήμερα Πέμπτη 4 /02/2021 σε προληπτικό κλείσιμο του 1ου Παιδικού Σταθμού Ραφήνας ( Δημοκρατίας) , μέχρι και την Παρασκευή 12/02/2021 , μετά την διαπίστωση  επιβεβαιωμένου κρούσματος covid-19  σε νήπιο.

Ήδη έχουν  ακολουθηθεί όλα τα πρωτόκολλα διαχείρισης επιβεβαιωμένου κρούσματος από τον ΕΟΔΥ, ενημερώθηκαν οι γονείς και το εκπαιδευτικό προσωπικό το οποίο και θα «ελεγχθεί» προληπτικά όπως ο ΕΟΔΥ προβλέπει, ενώ ξεκίνησε και η διαδικασία απολύμανσης του χώρου.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 26Η ΙΙΟΥΛΙΟΥ 2021 ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΝΕΡΟΥ ΣΤΙΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Παρατείνεται για 6 μήνες η δωρεάν υδροδότηση στους πυρόπληκτους του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου έως και 26/7/2021, ημερομηνία κατά την οποία λήγει η Παράταση Κήρυξης σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης, σύμφωνα με την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, μετά την επικαιροποίηση της σχετικής απόφασης του ΔΣ της ΕΥΔΑΠ, που ελήφθη την 4η  Μάρτιου του 2020 κατόπιν σχετικού αιτήματος του Δημάρχου Ραφήνας Πικερμίου προς την εταιρεία.

Η απόφαση αφορά σε ποσό ύψους 300.000 ευρώ / εξάμηνο για την πλήρη κάλυψη των αναγκών υδροδότησης.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΠΟΣΟΥ ΤΟΥ ΕΡΑΝΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Ολοκληρώθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία και ξεκίνησε την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021 η πίστωση του υπολοίπου ποσού των €257.395,89€ , που αναλογούν στους δικαιούχους του Ερανικού Λογαριασμού του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου υπέρ των πληγέντων από την πυρκαγιά του Ιουλίου του 2018, με βάση την απόφαση της Επιτροπής Διαχείρισης του Ερανικού Λογαριασμού, όπως εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στο σύνολό της, το αργότερο, μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2021.

Σελίδες