Χριστίνα Λαμπίρη

Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Επικοινωνίας και Ισότητας των Φύλων

Γεννήθηκε στην Αθήνα, τελείωσε την Ιταλική Σχολή Αθηνών και σπούδασε μάρκετινγκ και διαφήμιση σε ιδιωτικό κολλέγιο . Στη συνέχεια παρακολούθησε ειδικά σεμινάρια έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας Α. Μπότση.

Τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα τα έκανε στο περιοδικό τύπο:

ΠΑΝΘΕΟΝ, ΕΝΑ, Ταχυδρόμος ( ελεύθερο κοινωνικό ρεπορτάζ ), Hellenic Business ( οικονομικό ), Cosmopolitan ( ελεύθερο, συνεντεύξεις διάσημων, μόνιμη στήλη χρονογραφήματος). Ενώ από το 1993 έως και το 2018, εργάστηκε ανελλιπώς σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης ξεκινώντας ως δόκιμη δημοσιογράφος στον τηλ/κο σταθμό  new Chanel, (ελεύθερο ρεπορτάζ και  σύνταξη ειδήσεων) και συνεχίζοντας στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΣΚΑΙ – STAR και Ε, σε θέσεις σύνταξης, αρχισυνταξίας και παρουσίασης τηλεοπτικών εκπομπών, έκτακτων ενημερωτικών εκπομπών αλλά και μεγάλων διοργανώσεων όπως τα ΠΡΟΣΩΠΑ (τηλεοπτικά βραβεία ΕΘΝΟΥΣ) καθώς και τηλεμαραθώνιο για συγκέντρωση χρημάτων για την βοήθεια και ενίσχυση των πυρόπληκτων της Ηλείας.

Στο διάστημα 2012-2014, είχε την τιμή να παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλ/κου σταθμού STAR τα Σαββατοκύριακα. Επίσης για 3 σεζόν συνεργάστηκε με το Ρ/Σ ΔΡΟΜΟΣ 89,8 παρουσιάζοντας πρωινή εκπομπή στη ζώνη 07.00-10.00.

Έχει λάβει δύο βραβεία ΕΘΝΟΥΣ ως αγαπημένη εκπομπή κοινού για την εκπομπή SUPERSTAR ( την οποία παρουσίαζε για 10 χρόνια ) αλλά και για τον Τηλεμαραθώνιο αγάπης.

Από το 2012  έως και σήμερα έχει τη χαρά , μαζί με τη βοήθεια εξαίρετων συναδέλφων και ειδικών συνεργατών, να ηγείται του γυναικείου “διαδικτυακού περιοδικού” www.lifesharing.gr που κύριο σκοπό έχει την καλυτέρευση της ζωής μας μέσα από την αυτογνωσία και την αυτοβελτίωση, παρέχοντας  όμως και πρακτικές συμβουλές μόδας ομορφιάς , ψυχολογίας και σχέσεων.

Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ ( ΑΜ 5300)

Είναι παντρεμένη με τον επιχειρηματία Θανάση Αδαμόπουλο από το 2009, έχει μία κόρη και 2 εγγόνια.

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Τηλέφωνο: 6980774565
Email: culture.vicem@4059.syzefxis.gov.gr